Pentru o experienţă completă de navigare, te rugăm să activezi JavaScript în browserul Web.
Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv Olt VGtv Valcea VGtv Arges
indexydf-3q9d0pxy5gaw-tmw10

REGIONAL
Vizitatori/zi
25498135_1947967225220948_7706464568542970168_n

La Poboru ca la ruși! Prima stație cu tunuri anti-grindina 2018 din Olt
Joi 8 februarie 2018 Primarul Iulian Bărăscu din localitatea Poboru, Olt, sătul de distrugerea recoltelor și grădinilor consătenilor să, din cauza căderii grindinei în timpul verii, s-a gândit că ar fi bine să întocmească un proiect cu fonduri guvernamentale și să achiziționeze o instalație cu tunuri anti-grindină. Ideea i-a venit anul trecut, iar în primăvara acestui an o va pune în funcțiune. Primarul spune că pentru a utiliza această instalație deja au fost angajate șase persoane care au fost trimise la specializare. Această stație cu tunuri anti-grindină, mai spune edilul din Poboru, va fi benefică și localităților vecine precum Scornicești, Spineni, Leleasca, Cungrea, Oporelu, etc. (...) Sursă text Semnalul ORA Amanunte la VGtv Regional Redactor/ reporter Georgiana Raicu, op. imag. editare și montaj, ing Viorel Raicu, www.vgtvregional.cabanova.com
Primărie reabilitată complet la Osica de Jos

Joi 11 ianuarie 2018
La începutul acestui an, Marian Pistol, primarul din Osica de Jos, a reușit să inaugureze reabilitarea  și dotarea completă a sediului primăriei. Prețul reabilitării este unul derizoriu  de doar 150.000 lei, bani din fonduri locale. În octombrie 2016, mergeam la Osica de Jos să-l cunoaștem pe noul primar, Marian Pistol, farmacist de profesie, dar care- spunea domnia sa- nu mai putea sta impasibil la problemele cu care se confrunta localitatea și a candidat din partea PNL la primărie în 2016. ,,Primul lucru care m-a determinat pe mine să candidez, a fost faptul că am afaceri pe raza Marian Pistollocalității, iar foștii primari, nu au contribuit cu nimic la ridicarea nivelului de trai al comunității.
În loc să prospere, comunitatea parcă era sortită pieirii. În decursul celor cinci luni de zile decând sunt la conducerea primăriei Osica de Sus, împreună cu administrația publică locală, am reușit să facem câte ceva, pentru că fostul primar nu a lăsat niciun proiect în derulare. ” ne spunea, printre altele, primarul Marian Pistol.
Comună nou înființată în 2004, Osica de Jos a fost, de atunci victima unor primari incompetenți care s-au bucurat doar să ia un salariu consistent și poate, pe ici, pe colo să ,, ciugulească” foloase necuvenite. Din  această pricină, de atunci abia s-a renovatCăminul Cultural și s-au pietruit niște ulițe ale satului. Cel mai rău arăta sediul primăriei situat în centru, fix în spatele Căminului Cultural. Pereții coșcoviți, geamuri care abia se închideau, ușile legate cu sfoară iar sobele stau să se dărâme! Nu mai vorbim de toaletă care, era undeva în afara clădirii, făcută din niște scânduri ce se vedea printre ele și care, risca în orice moment să cadă cu cel care îndrăznea să-i ,,calce pragul”!. Așa au stat cei doi primari dinaintea lui Marian Pistol!  ( ...) Sursă text Semnalul Oltului, Râmnicului și Argeșului 
Redactor Georgiana Raicu, op. imag. ing. Viorel Raicu, VGtv Regional.
=========================================
Aurel Bondrescu, un primar cinstit și gospodar
Dobrun este o comună în județul Olt, formată din satele Chilii, Dobrun (reședința), Roșienii Mari, Roșienii Mici și Ulmet. În anul 2003, în urma referendumului organizat, satele Bobu și Osica de Jos au fost separate prin lege din comuna Dobrun, pentru a forma comuna Osica de Jos. Conform recensământului efectuat în anul 2011, populația comunei Dobrun se ridica la 1546 de locuitori.
Comuna Dobrun este administrată de un primar și un consiliu local compus din 9 consilieri. Primarul, Aurel Bondrescu, de la Partidul Social Democrat, a fost ales din anul 1996 până în prezent, ajungând, așadar, la cel de-al cincilea mandat.
Aurel Bondrescu a reușit să facă, în aceste 5 mandate, ca Dobrun să fie o localitate modernă, la standarde europene, localitate în care găsim alimentare cu apă, canalizare, drumuri asfaltate și o sală de sport la standarde ridicate.
În concepția edilului Aurel Bondrescu, un primar trebuie să fie cinstit, să aibă o gospodărie frumoasă, o afacere de familie, să fie corect și să respecte legile sociale.
Solicitând a ne dezvălui care este cheia succesului de a rămâne edil timp de peste18 ani, Aurel Bondrescu ne-a declarat că: „Ține foarte mult de răbdarea alegătorilor. Nu trebuie să schimbe primarul la fiecare ciclu de 4 ani. Alegătorii trebuie să aibă răbdare chiar dacă nu s-au rezolvat prea multe în primul mandat, să îl aleagă și pentru al doilea mandat, deoarece atunci se obișnuiește cu modul de rezolvare a problemelor, cu modul de primire a informației și cu colaborarea ce trebuie să o dezvolte cu anumite instituții ale statului”.(...) Sursa text Semnalul ORA
Un interviu realizat pentru VGtv regional de Reporter Georgiana Raicu, redactor Ionut Cocîrlău, op. imag. editare și montaj ing. Viorel Raicu, ==================================
Valeriu Măndescu: Voi încheia anul cu multe realizări și cu visteria plină!

Luni 18 decembrie 2017
Primarul localității Pleșoiu, Valeriu Mandescu, aflat la primul mandat , a reușit să demonstreze consătenilor săi că nu s-au înșelat atunci când i-au acordat încrederea de a fi ales să conducă destinele localității. Proiectele sale începute anul trecut sunt deja spre finalizare, ceea ce înseamnă un confort sporit pleșoienilor. După ce a modernizat și dotat școala generală din Pleșoiu cu tot trebuie plus centrală termică pe gaze, a mai rămas doar anveloparea acesteia. De asemenea, tot la începutul anului viitor se vor demara lucrările de reabilitare a Căminului Cultural. Proiectul a fost întocmit și are o valoare de 26 miliarde lei vechi. ,,Acum 50 de ani a fost înființat prima formație de călușari din localitate, care funcționează și în prezent sub conducerea coregrafului Sandu Rizea. Am câștigat foarte multe premii importante de-a lungul anilor și din acest motiv am început reabilitarea Căminului Cultural și când va fi gata, la anul, vom înființa un concurs, interjudețean sau chiar național, al călușului autentic. Coregraful Sandu Rizea, va merge cu membrii ansamblului să colinde de sărbători, conform tradiției populare. Deja a pregătit un program foarte frumos cu colinde și vor trece prin toate satele pe la toți locuitorii.” A precizat edilul localității Pleșoiu. Tot în acest timp a asfaltat nu mai puțin de 15 km de drum din cei aproape 17 km cât avea în proiect, restul terminându-i în primăvara anului viitor. Măndescu este foarte mândru de ajutorul pe care l-a dat bisericilor din localitate care au fost reabilitate de la Ministerul Dezvoltării. Primarul spune că reabilitarea acestora era absolut necesară, pentru că riscau să se dărâme fiind într-o stare avansată de degradare. Proiectele sunt făcute, urmând ca în această săptămână să fie duse la Ministerul Dezvoltării. Reparația unei biserici, variază, potrivit primarului între 2 și 4 miliarde lei vechi.
Redactor/ Reporter Georgiana Raicu, op. imag. editare și montaj, ing. Viorel Raicu

Cu toate greutățile, investițiile la Radomirești continuă
Joi 30 noiembrie 2017
Primarul din Radomirești, Nicușor Sîia, își dorește ca această comună să devină una europeană: „nu am zis că va fi imediat, dar în timp se poate”.Deși nu sunt bani la bugetul național, primarul din comuna Radomirești reușește, cu grei, ce-i drept, să implementeze proiecte de dezvoltare rurală, modernizare și reabilitare.
În interviul acordat revistei noastre, primarul ne-a prezentat proiectele importante pe care le-a implementat sau sunt în curs de implementare: „Avem un proiect de modernizare străzi pe o lungime de 15,3 km. Străzile sunt la standardele cerute în prezent”.
Primarul este interesat și de copiii din localitate cărora le creează toate condițiile necesare dezvoltării, educării și instruirii: „Am construit o grădiniță în satul Radomirești, cu 2 săli de clasă, cu program prelungit și centrală”. Primăria, în parteneriat cu Consiliul Local vor face o surpriză copiilor comunei, care sunt în număr de 207: „Pe 22 decembrie organizăm serbarea de sfârșit de an calendaristic, unde vom oferii copiilor cadouri de Moș Crăciun – un număr de 22 de produse în pungă – proiectul este sponsorizat și de domnul Dună Mihai”.
În localitatea Radomirești, din anul 2012, activează o echipă de fotbal, numită „Unirea Radomirești”, fiind  pe podium în toți acești ani. Echipa este formată din tineri din mai multe comune, însă activează și tineri din comună.
În mandatele acestui edil, a reușit să reînființeze și Sărbătoarea „Bujorului” în satul Crăciunei, în a cărui pădure se găsesc bujori sălbatici. Are în curs de implementare un proiect de alimentare cu apă, despre care primarul ne-a declarat că a fost aprobat și urmează a primii finanțarea.
Până la finalul mandatului, urmează a fi implementate alte proiecte: „Am depus pe 30.10.2016 un proiect cu privire la modernizarea drumurilor vicimale. Avem un proiecte de modernizare și reabilitare școlară în satul Călinești. Avem în clipa de faţă acoperire în proporţie de peste 60% din localitate, avem trei puţuri, la o adâncime de 120 de metri, cu apă mai bună ca apa plată. Avem contract cu cei de la DSP, se prelevează periodic probe, iar preţul pe metrul cub este de 2,5 lei. Mai mult, avem şi apometre, iar domnul vice a mers personal să asiste la efectuarea încasărilor, ca să vadă dacă e totul în regulă şi dacă există probleme”. (...) Sursa text Semnalul ORA
Redactor Ionuț Andrei Cocîrlău, reporter Georgiana Raicu, op. Imag. Editare și montaj, ing. Viorel Raicu
-------------------------------------------------
Marius Popescu: ISU și OCPI pun bețe în roate primarilor olteni
Miercuri 29 noiembrie 2017
În interviul acordat redacției noastre, Marius Popescu, primarul comunei Gostavățu, județul Olt, acuză instituțiile statului care sunt răspunzătoarea pentru emiterea unor avize necesare pentru întocmirea unor proiecte de accesări de fonduri guvernamentale și europene, că „pun bețe în roate primarilor din Olt”.
Acesta a dat ca exemplu ISU Olt și OCPI, explicând că din cauza neacordării la timp a avizelor necesare, foarte mulți primari au pierdut finanțările pentru proiectele Primaria Gostavătu
implementate.
O comună prosperă, cu un primar gospodar, care este obstrucționat să-și ducă la îndeplinire proiectele implementate. Acesta ne-a declarat că „abia aștept ca Consliliul Județean Olt sau Prefectura să convoace o ședință cu primarii, cu factorii de răspundere (ISU, OCPI – spre exemplu), ca să ridic problema legată de emiterea avizelor necesare demarării proiectelor”.
Marius Popescu ne-a relatat că aceste probleme sunt întâmpinate doar în județul Olt, unde „dacă merg la ISU și în acea zi nu au audiențe, nu contează că sunt în numele unei instituții a statului, sunt refuzat. Când or să vină cei de la ISU în control la mine le voi spune că nu am program de audiențe cu publicul”, spunându-ne că în județul Vâlcea există o colaborare între instituții.(...) Sursa text Semnalul ORA
În final, acesta ne-a declarat că speră că dacă nu vor mai piedici puse de alte instituții, să se încadreze în termenul impus, finalizând și acest proiect. Mai multe amănunte într-un interviu la VGtv Regional.Redactor Andrei Ionuț Cocârlău, reporter Georgiana Raicu, op. Imag. Editare și montaj ing. Viorel Raicu, www.vgtvregional.cabanova.com
--------------------------------------------------------
Vesti bune și nu prea pentru locuitorii din Osica de Sus
Joi 26 octombrie 2017
Osica de Sus, una dintre cele mai mari comunități rurale din Olt, funcționează  fără viceprimar  de la alegerile locale de anul trecut. Atunci, primarul câștigător al alegerilor a fost social -democratul Cezar Filip, iar viceprimar Gheorghe Manicea. La numai o lună mandatul primarului s-a anulat din cauza unor probleme cu justiția, iar locul său a fost preluat de viceprimarul Gheorghe Manicea. Tot el a fost și câștigătorul alegerilor parțiale din vara acestui an.
 Tensiunile politice din timpul campaniei electorale, între primarul Gheorghe Manicea și consilierii PSD, pe de o parte și cei de la PNL pe de altă parte, sunt departe de a fi sfârșit.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ADMINISTRAȚIE OLT
Administrație ******* Administrație *******Administrație *******Administrație *******Administrație *******Administrație *******Administrație *******Administrație
Olt. Văduva: La Cârlogani n-am mai văzut un parlamentar din 2016!

Joi 15 martie 2018

Vizita noastră în comuna Cârlogani, Olt, a coincis cu o inspecție la primărie din partea ISU Olt, care, printre altele, îi propuneau primarului Ionel Văduva să înființeze o subunitate de pompieri, având în vedere că localitatea se află la mai mult de 20 de km de Slatina, cea mai apropiată unitate de Pompieri.  (...) Ionel Văduva, primarul localității oltene, Cârlogani, aflat la cel de-al doilea mandat( fapt unic în istoria localității!) este nemulțumit de faptul că parlamentarii nu trec niciodată prin această localitate, decât la alegeri și din acest motiv, habar nu au cu ce probleme legislative se confruntă. (...)  Reporter Georgiana Raicu, redactor Ionuț Cocîrlău, op. imag. ing. Viorel Raicu, VGtv Regional www.vgtvregional.cabanova.com